Microneedling

Microneedling är en djupgående och avancerad nålbehandling som hjälper till att öka hudens produktion av kollagen. Behandlingen har en föryngrande effekt på huden och bearbetar effektivt pigmentfläckar, akneärr och ojämn hudstruktur. Jag anpassar behandlingen efter hudstatus och behov vilket ger mångsidiga resultat.

SPÄNST

Microneedling förbättrar hudens struktur, hudton och ger långsiktig spänst.

LYSTER

Efter behandlingen produceras nytt kollagen och nya kapillärer i huden. Dessutom får området en ny fin lyster.

ALLA HUDTYPER

Behandlingen passar alla hudtyper och anpassas efter varje enskild klient.

ANTI-AGING

Microneedling används för huduppstramning, föryngring och reducering av fina linjer.

Hur vet jag om microneedling är rätt behandling för mig?

Microneedling är en effektiv, djupgående och avancerad nålbehandling som hjälper till att öka hudens produktion av kollagen. Denna hudbehandling innebär att man gör mikroskopiska nålstick i huden för att föryngra, släta ut samt att behandla ärr. Om du har akneärr, solskador eller önskar en hudföryngring så är detta rätt behandling för dig. Nålbehandlingen är även känd som Dermapen vars syfte är att orsaka en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan vilket innebär att tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen och skapa nya kapillärer.

Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Behandlingen skapar mikrokanaler som optimerar penetration av fukt och serum. Det är en populär behandlingsmetod som används vid:

  • Ojämn hudstruktur
  • Förstorade porer
  • Ärr
  • Pigmentfläckar
  • Rynkor/fina linjer
  • Piggare och yngre hy

Microneedling rekommenderas inte direkt efter solexponering eller om huden är inflammerad. Behandlingen passar de flesta men jag rekommenderar ändå att boka en konsultation för att ta fram en behandlingsplan som är anpassad för dig och din hud. Jag som din terapeut väljer nållängd, serum och mask efter behov och hudtyp. Beroende på hudens utgångsläge anpassar jag behandlingen och produkterna så du får det resultat du önskar.

Hur många behandlingar krävs det?

Hur många behandlingar som rekommenderas är individuellt och beror på hudens utgångsläge samt syftet med behandlingen. För optimalt resultat rekommenderas en kur på tre behandlingar med 2-3 veckors mellanrum. Antalet behandlingar som rekommenderas för just dig bestäms efter första behandlingen.

Hur länge håller resultat efter en microneedling?

Genetik, livsstil och kost är några faktorer som påverkar resultatet. Behandlingens varaktighet påverkas av hur man sköter sin dagliga hudvårdsrutin. Hudens spänst och kollagenproduktion förbättras upp till 12 månader efter utförd behandling.