FAQ

Hifu är en icke – kirurgisk behandling där man använder sig av säker ultraljudsnergi för att lyfta och strama åt huden på ett naturligt sätt, utan kirurgi och utan konvalescens.

Just när behandlingen utförs kan man uppleva en viss smärta och obehag, men jämfört med andra behandlingar är det hcgst tolerabelt. Efter behandlingen har man ingen smärta.

Ultraljud har använts inom medicinen i över 50 år. Hifu är bevisat säker och effektiv i kliniska studier. Ultraljud för uppstramning har använts i över en halv miljon behandlingar världen över.

Melasma och andra hormonella pigmentfläckar bör behandlas med kemisk peeling, eftersom IPL och laser kan förvärra Melasma.

Vid kemisk peeling använder man pigmentreglerande ämnen som phytic syra och kojisyra för att både bleka ner pigmentfläckarna och för att stabilisera nytt pigmentbildning.

Efter en kemisk peeling har man öppnat upp huden så att den är mer mottaglig för vitaminer och antioxidanter som finns i den medicinska hudvården.

Efter de allra flesta kemiska peelingar kan du gå tillbaka till jobbet samma dag med endast lätt rodnad om går att pudra över. Undantag är de allra starkaste peelingar där man kan vara mer röd första dagen och dag 3-7 ha lätt fjällning av huden.