Dermaplaning

Dermaplaning är en avancerad skalpell-peel för den som vill få ny hud med en fantastisk glow! I samband med skalpell peelingen läggs en kemisk peel för absolut bästa resultat.

Vid en Dermaplaning delas behandlingen upp i två steg med två olika slags peelingar. Behandlingen inleds med en skalpellpeeling där man med hjälp av ett tunt skalpellblad exfolierar hudens yttersta lager som består av döda hudceller. Skalpellpeelingen ökar cirkulationen, stimulerar cellförnyelsen och avlägsnar allt fjun i ansiktet. Efter skalpellpeelingen är huden extra mottaglig och som andra steg i behandlingen applicerar man därför en lätt kemisk peeling på huden. På så sätt kan AHA-syran lättare tränga ner i cellerna.

Efter en Dermaplaning behandling känns huden len, återfuktad och slät. Förutom att huden omedelbart lämnas rosig, med ökad lyster och spänst, så stimulerar Dermaplaning även cellförnyelsen och kollagenproduktionen i huden. Behandlingen passar utmärkt för en solskadad, ojämn och livlös hud eller en hud med ärr.

Hur ofta?

Redan efter en behandling blir huden rosig, len och slät med ökad lyster och den känns mer återfuktad. För att bibehålla resultatet rekommenderar vi att behandlingen upprepas med 4 veckors intervaller. För att intensifiera behandling av exempelvis pigmentering, torrhet eller ålderstecken krävs flera behandlingar. Beroende på vad det är för resultat man vill uppnå kan det behövas 4-6 behandlingar.

 Efter behandlingen

Direkt efter behandlingen kan huden vara lite röd, det lägger sig normalt efter några timmar. Efter en dermaplaning blir huden väldigt ljuskänslig. Se till att skydda huden med SPF, det är framförallt viktigt under sommaren. Det är även normalt att huden känns torrare än vanligt några dagar efter, då kan extra återfuktning vara bra. Undvik att utsätta dig för stark värme, tuffa träningspass och bastubad i 24-48 timmar efter behandlingen.

Så vad gör Dermaplaning med din hud och varför ska du boka just den?

Dermaplaning har många fördelar. Trots att du ser resultat omedelbart efter behandlingen är den också skonsam långsiktigt. Den jobbar både på ytligt och lämnar efter sig en rosig, len och slät yta på huden med ökad lyster och spänst. Men den jobbar även aktivt med att stimulera cellförnyelsen och kollagenproduktionen i huden. 

Dermaplaning är en fantastisk behandling och behandlingsmöjligheter är många:

Är du osäker på vilken behandling som rekommenderas för just dig? 

Är du fortfarande osäker på vilken behandling du ska boka eller tror du att Dermaplaning är något för dig?