hifu

Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud (HIFU) ger en uppstramande effekt utan kirurgi

HIFU FÖR ANSIKTE OCH KROPP, UPPSTRAMANDE BEHANDLING

Sedan 2012 har HIFU haft en ökad popularitet världen över. Behandling är FDA-godkända för att ge diskret lyft och strama upp huden i ansiktet, halsen och på kroppen.

Behandlingen är en avancerad icke-invasivt estetiskt åtgärd. Behandlingen innebär ett icke-kirurgiskt diskret lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp. Genom denna behandling levereras värmeenergi till huden och underliggande vävnader. Behandlingen når till samma hudlager som ett kirurgiskt ingrepp innebär, för att strama åt huden genom att ge en reaktion i vävnaden direkt under yttersta delen av huden för att sedan producera nya starkare fibrer.

Beroende på utgångläge, kan man räkna med att det oftast räcker med ca två -fem behandlingar för kännbart och synbart resultat. Alla hudtyper, oavsett kön, kan genomgå behandling med HIFU.

HIFU – hur fungerar det?

Inledningsvis gör behandlaren en konsultation för att säkerställa att du är mottaglig för behandlingen. Därefter markeras behandlingsområdet och vi applicera en speciell ultraljudsgelé på huden för att den hög intensiva fokuserade ultraljudet leds in i huden till det valda hudlagret samt musklerna under. Detta påverkar kollagen- och elastinfibrerna samt orsakar en sammandragning av vävnader.

HIFU kan behandla lös hud som framträder på ansikte och kropp. Det är även möjligt att effektivt behandla envisa fettdepåer och celluliter genom att gå ner 13 mm under huden och förstöra fettet och strama åt huden. påverkar kollagen- och elastinfibrerna samt orsakar en sammandragning av vävnader.

HIFU – hur fungerar det?

Viktigt att tänka på innan du bokar din behandling

Viktigt! Innan HIFU-behandlingen bör det ha gått minst fyra veckor sedan senaste fillerbehandling. Det är även optimalt att genomgå fillerbehandling först en månad efter att du har gjort din HIFU-behandling​. Längden på en behandling är beroende på vilket område som ska behandlas. Generellt pågår en behandling från 20 till 40 minuter.

Resultat och varaktighet

Vanligtvis behövs endast 2-5 behandlingar för att huden ska stramas åt med HIFU-behandlingen. Det första resultatet med behandlingen kan visas sig tre månader efter behandlingen och huden kan då kännas lite stramare. Om man behandlar fettkuddar (t e x dubbelhaka) kan man se effekt efter ca 3 månader. Kollagen- och elastinproduktionen pågår mellan 1-3 månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. Det slutliga resultatet visar sig således efter cirka tre månader efter utförd behandling.

Hur länge resultatet varar varierar från person till person och beror på bl.a. ålder, medicinering, rökning och hudkvalité. Men vanligtvis varar resultatet cirka ett till två år efter utförd behandling.

Biverkningar eller risker

HIFU är en icke kirurgisk behandling som inte kräver återhämtningstid. Metoden har använts världen över och omfattningen av utförda behandlingen har gjort den till en säker behandling. Metoden är säker och ger inga bestående biverkningar.

Normalt förekommande biverkningar är följande: