IPL / SHR

IPL är en behandling där man med hjälp av högintensivt ljus behandlar olika indikationer i huden. Ljuset bildar värme i huden som stimulerar produktionen av kollagen och stimulering av cellförnyelse. Vi arbetar med SHR som är en av de senaste och mest kraftfulla IPL-enheterna inom kosmetisk dermatologi.

BEHANDLINGSINDIKATIONER

Åldersfläckar och solfläckar

Rosacea och rodnad

Kärl kring näsvingar och/eller kinder

Akne

Hudföryngring

Stora porer

Vad kan IPL behandla?

Tecken på åldrande och solskador Förstorade porer, glåmig och gråsjaskig hud och andra avvikelser i huden kan försämra ditt välbefinnande, utseende och självkänsla hur ung och frisk Du än känner Dig.
 IPL-behandlingarna förbättrar både hudens ytliga och djupare lager och föryngrar huden samtidigt som välgörande värmeenergi levereras djupt i huden. Efter en serie behandlingar kan Du se en markant förbättring av oönskad pigmentering och en slätare, jämnare och friskare hud. Man kan även behandla halsen, urringningen och händer.
Man kan således behandla kärlvigdningar och ökad pigmentering på hals och i urringning. Behandling är också lämplig för borttagande av åldersfläckar och solfläckar på bröst, armar och händer.

Vidgade blodkärl i ansiktet

Ansiktshuden har ett mycket tätt nätverk av pulsådror, vener och de finaste blodkärlen som kallas kapillärer. Beroende på ärftliga faktorer, väder vind och sol samt åldrande få vissa av dem att vidga sig, vilket leder till att man ser röda strimmor och röda fläckar i ansiktet. IPL kan mycket effektivt få bort dessa skadade kärl och återställa utseendet.

HUR FUNGERAR IPL?

 IPL är en behandling där man med hjälp av högintensivt ljus behandlar olika indikationer i huden. Ljuset bildar värme i huden som stimulerar produktionen av kollagen och stimulering av cellförnyelse.

Symtom på Rosacea

Rosacea är en hudsjukdom som orsakar ansiktsrodnad pga. att ansiktets blodkärl överreagerar på bl.a. värme, kyla, alkohol, tobak, kryddor mm. Förutom rodnad och vidgade blodkärl uppkommer ofta finnar och kvisslor. IPL behandlar effektivt de vidgade blodkärlen och tendensen att rodna, och episoder med finnar och kvisslor minskar också markant under mycket lång tid hos både kvinnor och män med denna åkomma.

Pigmentfläckar

Bruna fläckar t ex på händer, ansiktet och i urringning är vanligt. De kan lätt avlägsnas med IPL behandling. Efter behandlingen blir fläckarna mörkare några dagar för att sen blekna bort och efterlämna en fräschare och jämnare hud utan fläckar. Ibland krävs två behandlingar men oftast är en behandling tillräckligt.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVER JAG FÖR ATT SE RESULTAT?

De flesta kunder behöver två eller flera behandlingar med cirka fyra veckors mellanrum för fullgott resultat. För bästa resultat väljer många kunder att kombinera sina IPL-behandlingar med andra professionella hudvårdsbehandlingar som microneedling och PRX T 33 för ytterligare resultat. Detta behandlingspaket kan vara effektivt om du vill minska uppkomsten av problem som pigmentering eller rynkor och arbeta preventivt med din hud och ditt åldrande.